Glenn Coldenhoff wint MXGP van Italië

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een ijzersterke vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Imola gereden. Coldenhoff wist beide manches naar zijn hand te zetten en won voor de eerste keer in zijn carrière beide manches van een Grand Prix.

Het was al snel duidelijk dat Glenn zich goed thuis voelde op het circuit want op zaterdag kwam hij in de kwalificatieheat na een start buiten de top tien terug naar een mooie tweede plaats. Ook Ivo Monticelli reed sterk en finishte als derde. Max Anstie kwam als zevende binnen maar voelde zich verre van fit en ging voor controle naar het ziekenhuis. Hier werd een klaplong geconstateerd die hij bij zijn val in de tweede manche van de Grand Prix van Lommel opgelopen had. Anstie zal hierdoor waarschijnlijk enige tijd uitgeschakeld zijn.

Uitermate gemotiveerd gingen beide rijders  van start in de eerste manche. Hierbij ging het flink mis met Monticelli want net na de start kwam hij na een aanraking met een andere rijder hard ten val en kwam met zijn hoofd in aanraking met de betonnen vloer langs de baan. Ivo verloor hierbij voor twee minuten zijn bewustzijn en is met een hersenschudding afgevoerd naar het ziekenhuis. Coldenhoff begon in de kopgroep aan de wedstrijd en ging al snel in de aanval om de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Dit lukte en met straffe rondetijden begon hij gelijkelijkaan weg te lopen bij de concurrentie. Glenn reed vervolgens een zeer constante wedstrijd en gaf niemand de kans om het gat tot aan hem te dichten. Na een sterk gereden race kwam hij als winnaar over de finish.

Vol vertrouwen ging hij in de tweede manche van start en hij kon met de holeshot als leider aan de wedstrijd beginnen! Net als in de eerste manche zat het ritme er meteen goed in en wist hij een gaatje te slaan. Ondanks de hitte kon Coldenhoff het tempo vasthouden tot in de slotfase en wist hij na een dijk van een wedstrijd ook de tweede manche te winnen.

Met een dubbele manchezege won Glenn de Grand Prix en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search