Pole position, manchezege en podiumplaats voor Standing Construct KTM in thuis GP

Het Standing Construct KTM team heeft met Max Anstie en Glenn Coldenhoff na de pole position op zaterdag een manchezege en een podiumplaats weten te bemachtigen in haar thuis Grand Prix in Lommel. Anstie won de tweede manche, Coldenhoff pakte zijn eerste podium van het seizoen en Ivo Monticelli sloot de Grand Prix af als negende.

Het zware circuit en de warme weersomstandigheden zorgden ervoor dat het een ware slijtageslag was voor de rijders. Max Anstie veroverde op zaterdag de pole position en aangezien hij al twee keer eerder in Lommel een Grand Prix heeft gewonnen, ging hij als de grote favoriet van start. Echter bij de start van de eerste manche kwam hij hard ten val en moest teleurgesteld met een beschadigde motor en gekneusde schouder opgeven. In de tweede manche kwam Anstie ijzersterk terug en nam zijn revanche. In de eerste helft van de wedstrijd rekende hij af met Tim Gajser en nam de leiding in handen. Hij bouwde een voorsprong op en er leek geen vuiltje aan de lucht totdat hij ten val kwam. Anstie werd terugverwezen naar een tweede plaats maar kwam sterk terug en wist de manche nog op overtuigende wijze winnend af te sluiten.

Glenn Coldenhoff reed twee sterke manches. Nadat het op zaterdag nog niet helemaal lekker ging, pakte hij in de eerste manche een hele goede start en deed hij goed mee in de top drie. Lang hield hij de druk op de ketel bij de twee kopmannen maar in de slotfase moest hij ze laten gaan en werd derde. De start van de tweede manche was net iets minder goed maar Coldenhoff ging de strijd aan met de concurrentie en vocht zich wederom naar een derde plaats. Dit was voldoende om met een derde plaats zijn eerste podiumplaats van dit seizoen in de wacht te slepen.

Ivo Monticelli scoorde in beide manches goed. Hij kreeg het steeds beter naar zijn zin op het loodzware circuit en wist dertiende en achtste te worden in de manches. Vooral de achtste plaats van de tweede manche was erg sterk voor de jonge Italiaan. Monticelli werd met deze uitslagen knap negende in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan maar staat nog slechts negen punten achter op de vijfde man. Anstie blijft op een elfde plaats staan en Monticelli is opgeklommen naar een twaalfde plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Imola.

Daguitslag Grand Prix Lommel:
1 Tim Gajser 44 Pnt
2 Romain Febvre 43 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 34 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 29 Pnt
7 Max Anstie 25 Pnt
9 Ivo Monticelli 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 626 Pnt
2 Jeremy Seewer 439 Pnt
3 Gautier Paulin 402 Pnt
4 Arnaud Tonus 396 Pnt
5 Antonio Cairoli 358 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 349 Pnt
11 Max Anstie 256 Pnt
12 Ivo Monticelli 212 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search