Wisselend succes voor het Standing Construct KTM team in Loket

Het Standing Construct KTM team heeft wisselend succes gekend in de Grand Prix van Tsjechië. Max Anstie en Glenn Coldenhoff werden negende en tiende terwijl Ivo Monticelli enkel in de eerste manche tot scoren kwam en daardoor niet verder kwam dan een negentiende plaats.

Op zaterdag was Glenn Coldenhoff goed op dreef want in de kwalificatieheat reed hij lang op een vierde plaats en zelfs derde plaats. Echter in de slotfase kwam hij bij een inhaalmanoeuvre buiten de baan en verloor verschillende plaatsen waardoor hij achtste werd. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat Coldenhoff een inhaalrace moest rijden. Alles werd op alles gezet maar op het circuit waarop het moeilijk is om in te halen, kwam hij niet verder dan een dertiende plaats. In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kon hij het hoge tempo van zijn voorgangers goed volgen. Omdat de verschillen tussen de rijders klein waren, was het moeilijk om naar voren te komen waardoor Glenn als achtste werd afgevlagd.

Anstie reed een constante wedstrijd in Loket.  Hij scoorde tot twee keer toe goed en kwam in de manches op een achtste en tiende plaats over de finish desondanks een val in de start van de eerste manche.

Monticelli kwam in de eerste manche na eveneens een val in de start als zestiende over de finish na een knappe remonte vanaf de éénendertigste plaats. In de tweede manche kwam hij meerdere keren ten val. Hij bleef vechten om terug te komen tot in de punten maar helaas lukte dit net niet.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan en heeft een achterstand van slechts 18 punten op de zesde man. Anstie komt steeds dichter bij de top tien en staat nu elfde, terwijl Monticelli de dertiende plaats bezet. Aankomend weekend staat de thuis Grand Prix van het team op het programma in Lommel.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search