Anstie en Coldenhoff in de top zes in MXGP Duitsland

In de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal hebben Max Anstie en Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team top zes resultaten gereden. Anstie werd met een 7-5 in de manches zesde in de daguitslag en Coldenhoff kwam in beide manches als zesde over de finish waarmee hij zevende werd. Ivo Monticelli wist met een 14-10 in de manches opnieuw een top tien plaats te scoren na twee knappe remontes omwille van valpartijen. 

Op het technische circuit van Teutschenthal werd de tiende wedstrijd van het seizoen verreden. Het team begon op zaterdag sterk aan het weekend. Coldenhoff reed een dijk van een kwalificatieheat en liet zien dat hij weer steeds beter in vorm komt. Dit resulteerde in een sterke derde plaats. Ook Monticelli verzekerde zich met een zevende plaats van een goede startplaats voor in de manches op zondag. Anstie kende een moeilijke kwalificatieheat waardoor er niet meer inzat dan een negentiende plaats. 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Coldenhoff aan het hek tot stilstand en moest daardoor als laatste beginnen. Hij begon aan een stevige opmars en kwam in een snel tempo terug naar voren.  Aan het einde van de eerste ronde kwam hij reeds de top tien binnen en zette zijn opmars vanaf daar verder. Coldenhoff had een geweldig ritme in handen en finishte op een knappe zesde plaats. Anstie pakte een goede start en reed een constante wedstrijd. Bijna de hele wedstrijd was hij op een zevende plaats te vinden en hierop wist hij ook te finishen. Monticelli had na een valpartij in het begin van de wedstrijd meer werk te doen maar vocht voor wat hij waard was en kwam van buiten de top twintig terug naar een veertiende plaats.

In de tweede manche kwam Anstie sterk voor de dag en reed de hele wedstrijd op een vierde plaats. Lang hield hij stand op deze positie maar in de laatste ronde moest hij nog een plaats prijsgeven en finishte als vijfde, net een positie voor Coldenhoff. Glenn zette de druk flink op de ketel bij Gautier Paulin maar kon hem niet passeren en moest daardoor genoegen nemen met een zesde plaats. Even leek het erop dat alle drie de Standing Construct-rijders in de top zeven zouden gaan finishen. Monticelli reed namelijk lang op een zevende plaats maar moest door een foutje een aantal plaatsen prijsgeven en werd tiende.

In het dagklassement eindigden Anstie en Coldenhoff op een zesde en zevende plaats en Monticelli sloot het weekend af op een twaalfde positie. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff nu achtste en Anstie en Monticelli bezetten de dertiende en veertiende plaats. Over twee weken wordt de volgende Grand Prix verreden in Palembang in Indonesie.

Daguitslag MXGP Duitsland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Arnaud Tonus 42 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Pauls Jonass 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 33 Pnt
6 Max Anstie 30 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 30 Pnt
12 Ivo Monticelli 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 441 Pnt
2 Antonio Cairoli 358 Pnt
3 Jeremy Seewer 289 Pnt
4 Arnaud Tonus 288 Pnt
5 Gautier Paulin 288 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 220 Pnt
13 Max Anstie 141 Pnt
14 Ivo Monticelli 140 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search