Standing Construct KTM team met drie rijders in de top tien in MXGP Letland

Het Standing Construct KTM team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland met alle drie rijders in de top tien geeindigd.

Glenn Coldenhoff werd achtste, Ivo Monticelli negende en Max Anstie maakte de top tien compleet.

Het circuit van Kegums heeft een zanderige ondergrond en is absoluut niet te vergelijken met de baan van een week eerder in Rusland. Wel was het ook in Letland erg warm waardoor er slim met de energie om moest worden gegaan gedurende het weekend. Het weekend begon op zaterdag positief met een zevende plaats voor Monticelli in de kwalificatieheat, gevolgd door Coldenhoff op acht en Max Anstie stuurde zijn KTM machine als elfde over de finish. 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden viel, was het Ivo Monticelli die van de drie rijders de beste start had genomen en op een vierde plaats uit de eerste ronde kwam. In de beginfase had Monticelli het moeilijk om in zijn ritme te komen en viel daardoor terug naar een tiende plaats. Hij bleef knokken voor iedere plaats en kreeg met nog een aantal ronden te gaan de negende plaats in handen. Echter in de slotfase kwam zijn teammaat Max Anstie er nog langs waardoor hij als tiende werd afgevlagd. Anstie kwam van rond de vijftiende plaats terug naar voren en na een sterk eindschot negende te worden. Glenn Coldenhoff moest door een spectaculaire val in de eerste ronde vanaf een zevenentwintigste plaats terug naar voren komen. Hij knokte zichzelf naar voor en wist de ene na de andere rijder te passeren om op een fel bevochten nette twaalfde plaats te finishen.

In de tweede manche was het opnieuw Monticelli die als een speer vertrok bij de start. Tot lang na het midden van de wedstrijd hield hij stand op een zesde plaats maar helaas eiste het hoge tempo zijn tol waardoor hij terugzakte naar een tiende plaats. Coldenhoff zat er in de tweede manche veel beter bij en kwam vanaf een tiende plaats terug naar een achtste plaats. Anstie had meer werk te doen omdat hij buiten de top vijftien was gestart. Netjes rijdend wist hij er nog een dertiende plaats uit te halen en pakte hiermee acht WK punten.

Na negen wedstrijden staat Coldenhoff op een achtste plaats en Monticelli en Anstie staan op een veertiende en vijftiende plaats. Aankomend weekend staat het Standing Construct KTM team aan de start in de tiende ronde van het wereldkampioenschap MXGP in Duitsland.

Daguitslag MXGP Letland:
1 Tim Gajser 40 Pnt
2 Romain Febvre 40 Pnt
3 Arnaud Tonus 40 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 30 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
9 Ivo Monticelli 22 Pnt
10 Max Anstie 20 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 391 Pnt
2 Antonio Cairoli 358 Pnt
3 Jeremy Seewer 256 Pnt
4 Gautier Paulin 254 Pnt
5 Arnaud Tonus 246 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 190 Pnt
14 Ivo Monticelli 122 Pnt
15 Max Anstie 111 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search