Drie top tien plaatsen voor het Standing Construct KTM team in Rusland

Het Standing Construct KTM team heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Orlyonok, Rusland drie top tien plaatsen weten te behalen. In de eindstand werden Glenn Coldenhoff uiteindelijk negende, Max Anstie elfde en Ivo Monticelli vijftiende.

De omstandigheden waren drukkend warm in Rusland en met temperaturen rond de dertig graden was het afzien voor de rijders. Op het circuit moest zeer geconcentreerd gereden worden aangezien dit er hard en veraderlijk glad bij lag. 

Nadat Glenn Coldenhoff in de kwalificatieheat op zaterdag niet verder kwam dan een veertiende plaats, ging het op zondag in de manches veel beter. In de eerste manche reed hij in de groep tot aan de vierde man en wist hij na een zwaar bevochten wedstrijd als achtste over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij nog sterker voor de dag. Hij pakte kopstart en reed aan de leiding voor zeven ronden lang. Vervolgens hield hij enige tijd stand op de derde plaats maar bezweek daarna onder de hitte en het hoge tempo van de eerste wedstrijdhelft waardoor hij wijselijk het tempo liet zakken op de erg verraderlijke baan. Coldenhoff strandde daardoor op een tiende plaats waarmee hij negende werd in de daguitslag.

Max Anstie moest de Grand Prix van Frankrijk laten schieten om te herstellen van zijn opgelopen blessures maar kwam op zaterdag meteen sterk voor de dag door in de kwalificatieheat vierde te worden. In de eerste manche kwam Anstie niet goed weg bij de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Omdat de verschillen tussen de rijders klein waren, had de Brit het moeilijk om in een hoog tempo plaatsen winst te boeken maar hij wist zich toch terug te vechten naar een tiende plaats. Door een valpartij in de beginfase van de tweede manche moest Anstie van buiten de top twintig aan een opmars beginnen. Hij vocht voor wat hij waard was en finishte als vijftiende, wat hem in het dagklassement een elfde plaats opleverde.

Ivo Monticelli kwam in de kwalificatieheat spectaculair ten val waardoor hij met een zwaar beschadigde motor aan de kant moest. Als gevolg hiervan had hij in beide manches op zondag een slechte startplaats. Ondanks dit wist hij in de eerste manche toch een hele goede start te pakken en reed lang op een elfde plaats. In de slotfase moest hij het tempo moegestreden laten zakken waardoor hij verschillende plaatsen af moest staan en vijftiende werd. Ook in de tweede manche zat hij er goed bij met de start en leek op een top tien plaats af te stevenen. Echter met nog twee ronden te gaan kwam hij op een negende plaats rijdend ten val en finishte daardoor als veertiende. Met deze resultaten eindigde hij op een vijftiende plaats in het dagklassement.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap staan Coldenhoff tiende en Monticelli en Anstie bezetten de vijftiende en zestiende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag MXGP Rusland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Arnaud Tonus 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Jeffrey Herlings 32 Pnt
5 Romain Febvre 32 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 24 Pnt
11 Max Anstie 17 Pnt
15 Ivo Monticelli 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 351 Pnt
2 Antonio Cairoli 338 Pnt
3 Gautier Paulin 231 Pnt
4 Jeremy Seewer 220 Pnt
5 Arminas Jasikonis 212 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 168 Pnt
15 Ivo Monticelli 100 Pnt
16 Max Anstie 91 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search