Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff achtste in Grand Prix van Frankrijk

Glenn Coldenhoff en het Standing Construct KTM team zijn in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een achtste plaats geëindigd. In de eerste manche kwam Coldenhoff na een matige start terug naar een elfde plaats. In de tweede manche zat hij er beter bij en wist hij na een constante race als zevende over de finish te komen. Ivo Monticelli kwam enkel in de eerste manche tot scoren met een twaalfde plaats. In de tweede manche hielden een slechte start omwille van een haperend starthekken en verschillende valpartijen in zijn haast om te remonteren hem buiten de punten.

Door de opgelopen blessure van Max Anstie in Portugal hadden hij en het team in de week voor de wedstrijd besloten om niet van start te gaan in Frankrijk. Op zaterdag wisten Monticelli en Coldenhoff zich sterk te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. Ze kwamen als zevende en achtste over de finish in de kwalificatieheat en dit zorgde voor vertrouwen voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kwamen beide rijders niet goed weg bij de start en hadden veel werk te doen om terug naar voren te komen. Coldenhoff kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde maar wist zich al snel op te werken naar een twaalfde plaats. Monticelli moest van verder terug naar voren komen maar had een goed ritme te pakken en wist al voor het midden van de wedstrijd de twaalfde plaats over te nemen van Coldenhoff. Beide rijders hadden onderling een mooi duel maar het was Coldenhoff die het gevecht in zijn voordeel wist te beslissen en als elfde over de finish kwam, net een positie voor Monticelli.

De start van de tweede manche was vele malen beter voor Coldenhoff en hij kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Hij reed een constante wedstrijd en wist zich netjes staande te houden op deze positie. Coldenhoff kwam op een zevende plaats over de finish en werd hiermee achtste in de daguitslag. Monticelli moest vanwege de startperikelen een inhaalrace rijden. De jonge Italiaan probeerde alles om zo snel mogelijk plaatsen winst te boeken maar ging hierbij verschillende keren in de fout en finishte daardoor met een zesentwintigste plaats buiten de punten.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP komt Coldenhoff op een negende plaats te staan. Na zeven wedstrijden bezet Monticelli de veertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Rusland.

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Arnaud Tonus 40 Pnt
3 Romain Febvre 38 Pnt
4 Clement Desalle 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 31 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 24 Pnt
18 Ivo Monticelli 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 311 Pnt
2 Tim Gajser 301 Pnt
3 Gautier Paulin 218 Pnt
4 Clement Desalle 208 Pnt
5 Arminas Jasikonis 190 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 144 Pnt
14 Ivo Monticelli 87 Pnt
17 Max Anstie 74 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search