Wisselend succes voor Standing Construct KTM in MXGP Portugal

Het Standing Construct KTM team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda wisselend succes geboekt. Glenn Coldenhoff wist twee keer in de top acht te finishen, ook waren er 12 punten voor Ivo Monticelli maar helaas moest Max Anstie geblesseerd opgeven en kwam daardoor niet tot scoren.

De zaterdag verliep niet vlekkeloos voor het team want na een slechte start wist Coldenhoff in de kwalificatieheat terug te komen naar een veertiende plaats. Monticelli reed in de beginfase rond de top vijf maar ging helaas in de fout en werd ver teruggeslagen waardoor hij genoegen moest nemen met een 22ste plaats. Anstie reed sterk en had lang de zevende plaats in handen totdat hij ten val kwam en een diepe wonde in de ellenboog opliep welke gehecht diende te worden.

Met nieuwe motivatie stonden de rijders op zondag klaar voor de eerste manche. Coldenhoff reed een constante wedstrijd waarin hij de hele wedstrijd in de top tien te vinden was en achtste werd. Ook Monticelli reed constant en was na een fout in de beginfase lang net buiten de top tien te vinden. In de slotfase moest hij na een val nog een aantal plaatsen prijsgeven en finishte als veertiende. Anstie verbeet de pijn en reed in de beginfase in de punten. Een volgende valpartij zorgde ervoor dat de gehechte wonde terug open ging waardoor de Brit teleurgesteld het circuit verliet.

Om de blessure niet nog erger te maken werd na goed overleg besloten dat hij in de tweede manche niet meer van start zou gaan.

In de tweede manche startte Coldenhoff opnieuw in de top tien en had de hele wedstrijd de negende plaats in handen. In de laatste ronde kon hij nog een plaats opschuiven en werd opnieuw achtste. Monticelli raakte bij de start betrokken bij een valpartij en moest als allerlaatste vertrokken een inhaalrace rijden. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist er nog een knappe zestiende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Coldenhoff op een negende plaats en Monticelli legde beslag op een vijftiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een tiende plaats staan en Monticelli bezet na deze wedstrijd de veertiende plaats. Max Anstie is door zijn nulscore teruggevallen naar een vijftiende plaats. Volgend weekend staat de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Arnaud Tonus 40 Pnt
4 Clement Desalle 33 Pnt
5 Jeremy Seewer 29 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 26 Pnt
15 Ivo Monticelli 12 Pnt
31 Max Anstie 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 285 Pnt
2 Tim Gajser 251 Pnt
3 Gautier Paulin 197 Pnt
4 Clement Desalle 175 Pnt
5 Arminas Jasikonis 166 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 120 Pnt
14 Ivo Monticelli 78 Pnt
15 Max Anstie 74 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search