Standing Construct KTM team in de top vijf in MXGP van Lombardije

Het Standing Construct KTM team is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Mantova met Glenn Coldenhoff en Max Anstie in de top vijf geeindigd. Anstie wist in de eerste manche vierde te worden terwijl Coldenhoff vijfde werd in de daguitslag. Ivo Monticelli kende een dag vol tegenslag want een mechanisch probleem hield hem in de eerste manche van een top vijf plaats en in de tweede manche gooide een valpartij bij de start roet in het eten.

Op zaterdag waren de omstandigheden droog en dit zorgde ervoor dat het circuit op verschillende plaatsen verraderlijk glad was. Door hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag veranderde het circuit in een natte modderbaan. Na een degelijke kwalificatieheat waren de rijders er klaar voor om in de eerste manche op jacht te gaan naar de punten. 

Na het vallen van het starthek waren het Anstie en Monticelli die er heel goed bij zaten. In de beginfase gingen ze op een tweede en derde plaats over het verraderlijke circuit. Net voor het midden van de wedstrijd kreeg Monticelli af te rekenen met mechanische problemen en moest de wedstrijd verlaten. Anstie hield lang stand op een tweede plaats en wist snellere rondetijden dan leider Cairoli neer te zetten maar door een fout in de slotfase werd hij uiteindelijk vierde. Coldenhoff reed een solide wedstrijd en kwam vooral in de tweede helft van de manche goed terug om op een achtste plaats over de finish te komen.

Bij de start van de tweede manche ging het gelijk mis voor Monticelli want na de start kwam hij door een bruusk manoeuver van een voorligger ten val en bezeerde hierbij zijn schouder. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet hij het circuit en keerde teleurgesteld terug naar de paddock. Ook Anstie raakte in de eerste ronde betrokken bij een valpartij en ook hij moest de wedstrijd met een pijnlijk lichaam verlaten. Coldenhoff reed opnieuw een zeer gecontroleerde wedstrijd en kwam op een mooie vijfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Coldenhoff op een vijfde plaats en Anstie werd door zijn nulscore in de tweede manche twaalfde. Na vijf wedstrijden staat Coldenhoff op een tiende plaats, Anstie bezet de dertiende plaats en Monticelli begint aan de volgende Grand Prix op een vijftiende plaats in de tussenstand.

 Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Agueda, Portugal.

Daguitslag Grand Prix Lombardije:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Pauls Jonass 42 Pnt
3 Gautier Paulin 33 Pnt
4 Clement Desalle 30 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
12 Max Anstie 18 Pnt
32 Ivo Monticelli 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 241 Pnt
2 Tim Gajser 201 Pnt
3 Gautier Paulin 175 Pnt
4 Arminas Jasikonis 146 Pnt
5 Clement Desalle 142 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 94 Pnt
13 Max Anstie 74 Pnt
15 Ivo Monticelli 66 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search