Standing Construct KTM team kent succesvolle Italiaanse Grand Prix

Het Standing Construct KTM team heeft een succesvolle vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gekend. Ivo Monticelli wist voor eigen publiek zijn beste Grand Prix uit zijn carriere te rijden en werd erg knap vijfde in het dagklassement. Glenn Coldenhoff bouwt verder aan zijn vorm en wist netjes negende te worden na vooral een mooie tweede manche. Helaas zat het tegen voor Max Anstie die andermaal door pech niet tot scoren kwam.

Op zaterdag was al duidelijk dat Monticelli iets in petto had voor zijn thuispubliek. Na een elfde plaats in de tijdtraining kwalificeerde hij zich later op de dag heel sterk als vierde, wat hem veel vertrouwen gaf voor zondag. Ook in de eerste manche kwam hij ijzersterk voor de dag want na een goede start reed hij in de beginfase enige tijd op een derde plaats en vervolgens lang op een vierde positie. De Italiaan vocht voor wat hij waard was en wist in het sterke deelnemersveld op een knappe vijfde plaats over de finish te komen. In de tweede manche reed hij een zeer constante wedstrijd. Hij startte net buiten de top vijf, hield strak het tempo erin en wist op een zesde plaats over de finish te komen.

Een vijfde plaats in het overall klassement was het resultaat

Glenn Coldenhoff kwam in de eerste manche goed uit de start maar moest na een valpartij van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. Dit ging hem goed af want op vakkundige wijze wist hij ettelijke plaatsen winst te boeken en kwam hij op een veertiende plaats over de finish. In de tweede manche begon Coldenhoff rond de tiende plaats aan de wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd werkte hij zich op naar een negende plaats maar door een sterk eindschot wist hij in de slotfase nog twee rijders te passeren en finishte hij op een nette zevende plaats.

Max Anstie kende wederom tegenslag. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en gooide een valpartij tijdens zijn opmars naar voren roet in het eten waardoor hij met een gehavend been niet tot scoren kwam. In de tweede manche leek hij zich te gaan revancheren. Hij reed in de top vijf totdat het helaas opnieuw mis ging. Bij een inhaalmanoeuver raakte een voetsteun in zijn achterwiel en beschadigde verschillende spaken waardoor een pitstop en wielwissel noodzakelijk bleek. Hierdoor viel hij helemaal terug tot rond de dertigste plaats. De fanatieke Brit begon aan een opmars naar voor en kwam nog terug tot een 22ste plaats.

In het dagklassement eindigde Monticelli dus op een vijfde plaats, Coldenhoff werd negende en Anstie legde beslag op een vijfentwintigste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Monticelli en Coldenhoff twaalfde en dertiende plaats en Anstie is teruggezakt naar een zestiende plaats. Het wereldkampioenschap kent nu een pauze van vijf weken en gaat verder op 12 mei in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag MXGP Italie:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Arnaud Tonus 36 Pnt
5 Ivo Monticelli 31 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 21 Pnt
25 Max Anstie 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 191 Pnt
2 Tim Gajser 175 Pnt
3 Gautier Paulin 142 Pnt
4 Arminas Jasikonis 120 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 113 Pnt
12 Ivo Monticelli 66 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 65 Pnt
16 Max Anstie 56 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search