Wisselend succes voor het Standing Construct KTM team in de MXGP van Valkenswaard

Het Standing Construct KTM team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Nederlandse Valkenswaard wisselend succes gekend. De snelheid was er om mee te strijden voor hoge klasseringen maar valpartijen en pech in de starts maakten het de rijders moeilijk.

Max Anstie reed in de eerste manche knap een aantal ronden aan de leiding nadat hij in de eerste ronde meteen Antonio Carioli voorbij gegaan was. Ronde na ronde zette Anstie de snelste tijd neer maar iets voor half wedstrijd remde hij de motor stil waarbij hij ten val kwam. In die val kwam hij ongelukkig vast te zitten met zijn broek aan de voetsteun waarbij er veel tijd verloren ging. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zestiende plaats. In de tweede manche kwam Anstie slecht weg bij de start en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Hij vocht voor wat hij waard was en finishte op een negende plaats.

Glenn Coldenhoff kwam in de eerste manche bijzonder slecht uit de start na met andere rijder in elkaar gehaakt te hebben en moest van rond de twintigste plaats aan een opmars beginnen. Glenn had het moeilijk om in zijn ritme te komen en strandde daardoor op een zeventiende plaats. In de tweede manche kwam Coldenhoff omstreeks een tiende plaats weg bij de start en kende hij een behoorlijk stabiele wedstrijd. In de slotfase moest hij echter Anstie nog laten passeren waardoor hij tiende werd.

Ivo Monticelli reed een ijzersterke eerste manche waarin hij lang mee streed in een groepje voor de vierde plaats. In het heetst van de strijd kwam hij echter met een andere rijder in aanraking en kwam hij zwaar ten val. Met een zwaar beschadigde motor zette hij zijn weg verder en scoorde hij op karakter nog drie punten met een achttiende plaats. Na flink wat oplapwerk tussen de manches, waaronder een aantal hechtingen aan een snede in zijn elleboog, begon hij rond de tiende plaats aan de tweede manche. Even viel hij terug naar een dertiende plaats maar hij bleef verder knokken en werkte zich op naar een elfde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot over de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het wereldkampioenschap.

In het dagklassement eindigde Max Anstie op een tiende plaats en Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli werden twaalfde en dertiende. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Anstie de tiende plaats, Coldenhoff staat op een twaalfde plaats en Monticelli begint volgend weekend aan zijn thuiswedstrijd op een zestiende plaats in de tussenstand.

Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Clement Desalle 38 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 36 Pnt
5 Arminas Jasikonis 36 Pnt
10 Max Anstie 17 Pnt
12 Glenn Coldenhoff 15 Pnt
13 Ivo Monticelli 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 147 Pnt
2 Tim Gajser 125 Pnt
3 Clement Desalle 103 Pnt
4 Gautier Paulin 102 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 102 Pnt
10 Max Anstie 56 Pnt
12 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
16 Ivo Monticelli 35 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search