Anstie, Coldenhoff en Monticelli in de top tien in Grand Prix van Engeland

Het Standing Construct KTM team is in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin met Glenn Coldenhoff en Max Anstie in de top tien geeindigd. Ook Ivo Monticelli kwam in de tweede manche in de top tien over de finish maar kwam in een moeilijke eerste manche niet tot scoren.

Voor Glenn Coldenhoff betekende de Britse Grand Prix een volgende stap in de progressie naar zijn vroegere niveau na zijn blessure in de winterperiode. Boven verwachting reed Coldenhoff twee solide manches en wist hij met een twaalfde en achtste plaats mooi achtste te worden in het dagklassement.

Max Anstie moest voor eigen publiek in beide manches een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij na een moeilijke eerste bocht op een twaalfde plaats uit de eerste ronde en vocht hij zich gedurende de wedstrijd terug naar een zevende positie. In de tweede manche raakte hij betrokken in een valpartij met aan aantal andere rijders en had hij nog meer werk te doen toen hij in de eerste ronde buiten de top twintig voorbij start/finish kwam. Anstie gaf alles wat hij in zich had en werkte zich terug op naar een veertiende plaats, wat hem in het dagklassement een negende plaats opleverde.

Ivo Monticelli pakte in de eerste manche een hele goede start en reed in de beginfase enige tijd rond de vijfde positie. In flinke duels met enkele ervaren en gevestigde waarden in de MXGP categorie woekerde hij echter met zijn krachten en kreeg fysiek het deksel op de neus in de tweede helft van de manche. In de tweede manche was het dan ook zaak om zijn krachten te spreiden, iets waar hij goed in slaagde aangezien hij na een sterk eindschot op een knappe tiende plaats over de finish kwam.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Anstie na twee wedstrijden op een achtste plaats, Coldenhoff is opgeklommen naar een dertiende plaats en Monticelli bezet de zeventiende plaats. Volgend weekend staat voor het Standing Construct KTM team de Nederlandse Grand Prix op het programma in Valkenswaard.

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Gautier Paulin 42 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
9 Max Anstie 21 Pnt
17 Ivo Monticelli 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 97 Pnt
2 Tim Gajser 89 Pnt
3 Gautier Paulin 74 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 66 Pnt
5 Clement Desalle 65 Pnt
8 Max Anstie 39 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
17 Ivo Monticelli 22 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search