Wisselend succes voor het Standing Construct KTM Team in GP van Argentinië

Het Standing Construct KTM team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië wisselend succes gekend.

Op het prachtige circuit van Neuquen werd de eerste van het 20 wedstrijden tellende wereldkampioenschap verreden.

Max Anstie liet op zaterdag een goede snelheid zien en wist zich als vijfde voor de wedstrijd te kwalificeren. Helaas kreeg hij in de eerste manche een tegenslag voor de kiezen want in het begin van de wedstrijd kreeg hij na een val af te rekenen met een klein mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Anstie en het team lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen in de tweede manche ijzersterk terug door als vierde over de finish te komen. Hiermee laat de Brit zien dat hij in een goede vorm is en dat we in de rest van het seizoen mooie dingen van hem kunnen verwachten.

Ivo Monticelli en Glenn Coldenhoff hadden het moeilijker. Coldenhoff kwam met een trainingsachterstand naar Argentinie maar wilde zoveel mogelijk ritme op doen en proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Monticelli toonde in beide manches over de goede snelheid te beschikken maar kon het helaas geen volledige manche volhouden.

Hij legde in de manches beslag op een vijftiende en zestiende plaats, voor Coldenhoff die zeventiende en achttiende werd.

De volgende Grand Prix is over drie weken in Matterley Basin, Engeland waardoor de rijders drie extra weken hebben om aan hun vorm te werken en opnieuw op jacht te gaan naar de WK punten.

Voordat het zover is zal het team echter eerst op 17 maart aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Daguitslag Grand Prix Argentinie:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt|
2 Tim Gajser 44 Pnt
3 Jeremy van Horebeek 35 Pnt
4 Clement Desalle 33 Pnt
5 Gautier Paulin 32 Pnt
13 Max Anstie 18 Pnt
17 Ivo Monticelli 11 Pnt
19 Glenn Coldenhoff 7 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search