Standing Construct KTM team sluit voorseizoen tevreden af in Lacapelle Marival

Het Standing Construct KTM team heeft haar laatste voorjaarswedstrijd voor de start van het wereldkampioenschap erop zitten.

In het Franse Lacapelle Marival gingen Max Anstie en Ivo Monticelli van start voor een laatste test voordat volgend weekend de eerste Grand Prix in Argentinië op het programma staat. Op het harde circuit van Lacapelle Marival werden de laatste puntjes op de “I” gezet. Het ritme werd nog wat bijgeschaafd en de laatste dingen aan de motor werden getest. Toch wilden beide rijders geen grote risico’s meer nemen zodat ze fit aan het wereldkampioenschap kunnen beginnen.

Na het sterke optreden in Hawkstone Park liet Max Anstie zien dat het goed zit met zijn vorm. De fanatieke Brit wist in de MX1 manches vierde en achtste te worden en kwam in de superfinale op een sterke tweede plaats over de finish.

Ivo Monticelli verbaasde in Hawkstone Park vriend en vijand door de superfinale te winnen. In Lacapelle Marival deed hij het rustiger aan en wilde zijn wedstrijdritme nog iets uitbouwen. Dit is gelukt waardoor zowel Anstie als Monticelli het voorseizoen met een tevreden gevoel af hebben weten te sluiten.

In het weekend van 2 en 3 maart op het circuit van Neuquen in Argentinie de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP verreden.

Daguitslag MX1 Lacapelle Marival:
1 Romain Febvre 47 Pnt
2 Gautier Paulin 47 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Arnaud Tonus 31 Pnt
6 Max Anstie 31 Pnt
15 Ivo Monticelli 12 Pnt

Superfinale:
1 Romain Febvre
2 Max Anstie
3 Gautier Paulin
4 Jeremy Seewer
5 Ben Watson
DNF Ivo Monticelli

Recent Posts

Start typing and press Enter to search