Kevin Strijbos sluit het Wereldkampioenschap MXGP op sterke wijze af in Imola

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft het wereldkampioenschap MXGP op sterke wijze af weten te sluiten.

In het Italiaanse Imola had Strijbos top 10- snelheid en wist hij in de tweede manche negende te worden.

Tijdens deze laatste wedstrijd in Imola was het team weer helemaal compleet maar helaas bleek de schouder van Valentin Guillod nog niet voldoende hersteld waardoor hij na de zaterdag besloot om niet meer te rijden. Strijbos had het goed naar zijn zin op het circuit, dat op het Formule 1 circuit van Imola was aangelegd. Hij kwalificeerde zich als tiende en legde hiermee de basis voor een goede wedstrijddag op zondag.

In de eerste manche had Strijbos een goed ritme in handen en was hij in gevecht voor een top tien plaats. Hij had de aansluiting met een groepje rijders totdat er een stuk metalen rommel, wat op het circuit lag, in zijn achterwiel verstrengeld raakte. Strijbos moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten en keerde uitermate teleurgesteld terug naar het paddock.

In de tweede manche revancheerde Strijbos zich en reed een dijk van een wedstrijd. Hij kwam rond de twaalfde plaats uit de start en wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een tiende plaats. Door het tempo strak te houden wist hij in het tweede deel van de wedstrijd nog een plaats winst te boeken en kwam als negende over de finish.

Door de nulscore in de eerste manche is Strijbos op een zestiende plaats geeindigd in de daguitslag. In de eindstand van het wereldkampioenschap is hij veertiende geworden ondanks hij veelvuldig door blessures geplaagd was. Door al het blessureleed moest Valentin Guillod genoegen nemen met een eenentwintigste plaats.

Daguitslag MXGP Imola:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 44 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Julien Lieber 34 Pnt
5 Gautier Paulin 33 Pnt
16 Kevin Strijbos 12 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 933 Pnt
2 Antonio Cairoli 782 Pnt
3 Clement Desalle 685 Pnt
4 Tim Gajser 669 Pnt
5 Gautier Paulin 574 Pnt
14 Kevin Strijbos 267 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search