Kevin Strijbos wederom in de top tien in MXGP Assen

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM Team is in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Assen wederom in de top tien geeindigd.

Strijbos reed in de eerste manche een zeer constante wedstrijd en finishte als achtste. In de tweede manche moest hij door een slechte start van ver komen maar hij knokte door tot aan de finish en wist er een elfde plaats uit te halen. Hiermee eindigde hij negende in het dagklassement.

Op het fameuze TT circuit van Assen was een zware zandbaan neergelegd waarop Strijbos zich op zaterdagochtend meteen al goed thuis voelde. Met een vijfde tijd in de vrije training en een zesde tijd in de tijdtraining begon hij met vertrouwen aan de kwalificatieheat. Hierin ging het mis in de beginfase met een valpartij in de eerste bocht waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. Met goede lijnen en een hoog tempo wist Kevin de ene na de andere rijder te passeren. Hij vocht zich helemaal terug naar een twaalfde plaats en keerde tevreden terug naar de paddock.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Strijbos redelijk goed uit de start en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Vanaf daar begon hij te bouwen en werkte hij zich gedurende de wedstrijd steeds verder op naar voren. Het circuit werd steeds zwaarder maar Kevin slaagde erin om het ritme er goed in te houden en kwam knap op een achtste plaats over de finish.

In de tweede manche had Strijbos meer werk aan de winkel want door een matige start moest hij van rond de twintigste plaats terug naar voren komen. Alles werd op alles gezet en op de plaatsen waar ingehaald kon worden, sloeg Kevin toe. Dit bracht hem een elfde plaats, waarmee hij negende werd in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Strijbos met alleen de wedstrijd in Italie nog te gaan op een veertiende plaats. De wedstrijd in Italie wordt verreden op het circuit van Imola en staat over twee weken gepland.

Daguitslag MXGP Assen:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt
5 Tim Gajser 34 Pnt
9 Kevin Strijbos 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 883 Pnt
2 Antonio Cairoli 782 Pnt
3 Clement Desalle 645 Pnt
4 Tim Gajser 625 Pnt
5 Romain Febvre 544 Pnt
14 Kevin Strijbos 255 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search