Standing Construct KTM sluit overeenkomst met Ivo Monticelli voor het 2019 MXGP seizoen

Standing Construct KTM en Ivo Monticelli zijn verheugd te kunnen melden dat ze een overeenkomst hebben bereikt voor het 2019 Wereldkampioenschap MXGP.

Monticelli is dit jaar bezig aan zijn rookie- seizoen in de MXGP klasse en is met zijn 24 jaar één van de jongste rijders in het WK. De Italiaan verbaasde bij regelmaat vriend en vijand met zijn snelheid waaronder een remonte tot de 6de plaats tijdens de Franse GP welke hij uiteindelijk als 10de afsloot. Ook in de Tsjechische en Turkse GP bewees Monticelli over de nodige rijderscapaciteiten te beschikken. Voor hij in het MXGP gebeuren aan de start ging werd de Italiaan twee maal Europees Supercross kampioen.

Voor 2019 legt Monticelli de focus op het MXGP Wereldkampioenschap waar hij naast Glenn Coldenhoff zal uitkomen op een Standing Construct KTM450 SX-F.

Ivo Monticelli / MXGP- rijder

Ik ben zeer blij een overeenkomst te hebben bereikt met Standing Construct KTM. Ik ben er van overtuigd dat met hun professionele manier van werken en de motoren waarover ze beschikken ik een volgende stap kan maken in mijn carrière.
Ik denk te mogen stellen dat ik dit jaar bewezen heb dat ik de snelheid heb om top tien te rijden.
Met een team als Standing Construct KTM heb ik het volledige pakket om mijn doel te bereiken en te tonen wat ik werkelijk kan.

Tim Mathys / Standing Construct KTM

Na het akkoord met Glenn Coldenhoff moesten we een beslissing nemen aangaande onze tweede rijder voor 2019. We waren zeer vereerd door vele geïnteresseerde rijders gecontacteerd te worden wat de keuze vrij moeilijk maakte. Na onderling overleg hebben we beslist om te kiezen voor een rijder in de filosofie van hoe we als team steeds gewerkt hebben namelijk kiezen voor een jonge rijder met potentieel waarvan we denken dat we hem, door het geven van een aantal zaken die hij tot dan toe miste, beter kunnen maken. In het verleden hebben we op die manier tal van rijders waaronder Glenn Coldenhoff, Valentin Guillod en Julien Lieber naar een hoger niveau kunnen tillen en dat is wat we ook met Ivo Monticelli willen bereiken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search