Gebroken schouderblad voor Valentin Guillod in Turkije, Kevin Strijbos veertiende

Het Standing Construct KTM team blikt met gemengde gevoelens terug op de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Turkse Afyon.

Kevin Strijbos kampte in beide manches met slechte starts. Ondanks dat hij knokte voor wat hij waard was, had hij het moeilijk om naar voren te komen en moest genoegen nemen met een vijftiende en twaalfde plaats in de manches. Valentin Guillod kwam telkens wel goed uit de start maar kwam in de eerste manche zwaar ten val.

Het circuit van Afyon was nieuw op de Grand Prix kalender. Het was een erg snelle baan met verschillende verre sprongen. Het beloofde een zware wedstrijd te worden met temperaturen boven de 35 graden lagen. Op zaterdag kwamen Strijbos en Guillod sterk voor de dag in de kwalificatieheat. Beide rijders kwamen goed uit de start en reden in de beginfase net buiten de top vijf. Strijbos hield goed stand en wist zich op een sterke achtste plaats te kwalificeren. Guillod reed lang op een elfde plaats maar kwam in de slotfase terug in de problemen door zijn huidige fysieke probleem en zakte terug naar een vijftiende plaats.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Guillod in de eerste paar ronden door op een twaalfde plaats. Echter door een valpartij bezeerde hij zichzelf en verdween uit de wedstrijd. Na het onderzoek in de medische unit op de baan bleek uit een scan dat de onfortuinlijke Zwitser een gebroken schouderblad had opgelopen. Strijbos moest helemaal vanaf een achttiende plaats terug naar voren komen en had veel werk te doen. Hij werkte zich op naar een dertiende plaats maar door een fout in de slotfase verloor hij nog verschillende plaatsen en kwam teleurgesteld als vijftiende over de finish.

In de tweede manche was Strijbos nog de enige Standing Construct KTM-rijder die van start ging. Rond de vijftiende plaats kwam hij uit de start en begon opnieuw aan een opmars. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een twaalfde plaats en ging op jacht naar de elfde man. Strijbos slaagde er niet in om ook deze rijder nog te passeren en kwam als twaalfde over de finish.

In het dagklassement eindigde Kevin op een veertiende plaats en is hiermee ook in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een veertiende plaats, Guillod blijft op een twintigste plaats staan in de tussenstand. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het TT circuit van Assen.

Daguitslag Grand Prix van Turkije:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 38 Pnt
4 Gautier Paulin 31 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt
14 Kevin Strijbos 15 Pnt
22 Valentin Guillod 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 833 Pnt
2 Antonio Cairoli 738 Pnt
3 Clement Desalle 619 Pnt
4 Tim Gajser 591 Pnt
5 Romain Febvre 544 Pnt
14 Kevin Strijbos 232 Pnt
20 Valentin Guillod 97 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search