Kevin Strijbos geen loon naar werken in MXGP Bulgarije

Tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo is Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team dichtbij een top tien plaats gekomen.

In de eerste manche kwam Strijbos na een slechte start sterk terug naar een vijftiende positie. In de tweede manche kwam hij beter weg en wist hij na een aantal inhaalmanoeuvres op een nette elfde plaats over de finish te komen. Valentin Guillod, die problemen kent met de gezondheid, kwam in de tweede manche tot scoren met een achttiende plaats.

Na een aantal jaren van afwezigheid keerde de Grand Prix van Bulgarije het afgelopen weekend terug op de WK kalender. Het Sevlievo circuit is echt old school met een betonharde ondergrond. Nadat Guillod en Strijbos in de tijdtraining op zaterdag een dertiende en veertiende tijd neer hadden weten te zetten, wist Strijbos zich later op de dag als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijd. Guillod leek op weg om zich in de top vijftien te gaan kwalificeren maar kwam in de problemen waardoor hij terugviel naar een 23ste plaats, wat een slechte startplaats in de beide manches op zondag betekende.

In de eerste manche kwamen de beide Standing Construct KTM rijders matig weg bij de start en volbrachten de eerste ronde op een achttiende en negentiende plaats. Strijbos begon aan een opmars en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een vijftiende plaats. Guillod verloor zijn ritme toen hij op een zeventiende plaats reed en moest het tempo laten zakken. Dit zorgde ervoor dat hij buiten de punten finishte en teleurgesteld terugkeerde naar het paddock.

De start van de tweede manche was voor beide rijders beter en ditmaal kwam Strijbos al snel op een twaalfde plaats. Hij had een goed ritme in handen en wist zich niet veel later op te werken naar een elfde plaats. Hier wist hij de rest van de manche netjes stand te houden waardoor hij de manche als elfde afsloot. Guillod kwam in de beginfase de top vijftien binnen maar kende opnieuw een moeilijk tweede deel van de wedstrijd waardoor hij als achttiende werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Strijbos op een twaalfde plaats en Guillod legde beslag op een eenentwintigste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Strijbos op een vijftiende plaats staan en Guillod bezet de twintigste plaats. Aankomend weekend staat ronde achttiende van het kampioenschap op het programma in Turkije.

Daguitslag Grand Prix Bulgarije:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 38 Pnt
4 Antonio Cairoli 35 Pnt
5 Romain Febvre 34 Pnt
12 Kevin Strijbos 16 Pnt
21 Valentin Guillod 3 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 783 Pnt
2 Antonio Cairoli 710 Pnt
3 Clement Desalle 581 Pnt
4 Tim Gajser 549 Pnt
5 Romain Febvre 544 Pnt
15 Kevin Strijbos 217 Pnt
20 Valentin Guillod 97 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search