Kevin Strijbos sterk achtste in MXGP in Zwitserland

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Zwitserse Frauenfeld knap in de top tien geeindigd.

Strijbos reed zijn sterkste Grand Prix van het seizoen en wist met een tiende en achtste plaats netjes achtste te worden in de daguitslag. Valentin Guillod kende een moeilijke thuis Grand Prix en kwam niet verder dan een achttiende en zeventiende plaats in de manches.

De voorbereiding op de wedstrijd in Zwitserland verliep voor Kevin Strijbos niet volgens plan. Hij kampt nog steeds met een ontsteking in zijn elleboog waardoor hij niet optimaal kan trainen. Ondanks dit wou Strijbos er het beste van maken en begon hij op zaterdag gemotiveerd aan de kwalificatie. Door een matige start kwam Strijbos pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Aangezien de verschillen tussen de rijders klein zijn op het circuit van Frauenfeld is het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch slaagde Strijbos er gedurende de wedstrijd in om verschillende rijders te passeren en kwam hij als veertiende over de finish. Valentin Guillod zat nog verder naar achteren na de start en knokte zich voor eigen thuispubliek terug naar een twintigste plaats.

In de eerste manche pakte Strijbos een goede start en kon binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen en wist hij zich de hele wedstrijd staande te houden rond de tiende plaats. Kevin vocht mooie duels uit met o.a. Tommy Searle en Evgeny Bobryshev en wist na een sterk gereden wedstrijd als tiende over de finish te komen. Guillod kwam minder goed door de eerste bocht en moest van buiten de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een zestiende plaats maar kon dit mede door een van moeilijk vasthouden en viel terug naar een achttiende plaats. Hij bleef knokken voor wat hij waard was, wist nog even terug te komen naar een zeventiende plaats maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een achttiende plaats.

In de tweede manche reed Strijbos een dijk van een wedstrijd. Hij kwam pas op een zeventiende plaats doorheen de eerste ronde en moest aan een opmars beginnen. Met snelle rondetijden wist hij gedurende de wedstrijd de ene na de andere rijder een plaats terug te verwijzen. Strijbos hield het tempo erg strak tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij op een mooie achtste plaats werd afgevlagd. Guillod kwam binnen de top tien uit de start. Hij vocht voor wat hij waard was maar kon niet voorkomen dat hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijs moest geven en uiteindelijk genoegen moest nemen met een zeventiende plaats.

In het dagklassement eindigde Kevin op een mooie achtste plaats en Valentin sloot zijn thuis Grand Prix af op een negentiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Strijbos op een vijftiende plaats staan en Guillod is opgeklommen naar een twintigste plaats. Aankomend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Bulgaarse Sevlievo.

Daguitslag Grand Prix MX1 in Zwitserland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 32 Pnt
5 Max Anstie 31 Pnt

8 Kevin Strijbos 24 Pnt
19 Valentin Guillod 7 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 733 Pnt
2 Antonio Cairoli 675 Pnt
3 Clement Desalle 543 Pnt
4 Romain Febvre 510 Pnt
5 Tim Gajser 507 Pnt

15 Kevin Strijbos 201 Pnt
20 Valentin Guillod 94 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search