Gemengde gevoelens voor Standing Construct KTM na thuis Grand Prix

Het Standing Construct KTM team blikt met gemengde gevoelens terug op haar thuis Grand Prix in Lommel.

Kevin Strijbos oogde ijzersterk en wist na een knappe 5e plaats in de kwalificatiemanche in de eerste manche als negende over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij helaas in de eerste ronde ten val en slaagde er daarna niet meer in om zijn KTM machine in de punten over de finish te sturen. Valentin Guillod, die te kampen heeft met gezondheidsproblemen, had het moeilijk in de zeer warme en loodzware Grand Prix van Lommel en scoorde slechts 1 WK punt.

Kevin Strijbos had zijn goede draai al snel gevonden op het zandcircuit van Lommel. In de trainingen liet hij met een tweede en een achtste tijd al zien dat de vorm goed was en dit deed hij met een vijfde plaats in de kwalificatieheat nog eens dunnetjes over. Voor Strijbos was dit een goede mentale opsteker en hij zag de manches op zondag dan ook met vertrouwen tegemoet. Valentin Guillod had het veel moeilijker in het zand maar de Zwitser deed wat hij kon en kwalificeerde zich als 23ste voor de wedstrijd.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Strijbos die rond de achtste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en had goed de aansluiting met de groep voor hem. In de beginfase stootte hij door naar een negende plaats en wist hier de rest van de manche goed op stand te houden. Strijbos bracht zijn Standing Construct KTM dan ook als negende binnen, wat hem 12 punten voor het wereldkampioenschap opleverde. Guillod kwam matig uit de start en zakte bovendien nog enkele plaatsen terug.

Gedurende de wedstrijd vocht hij zich terug richting de punten maar helaas kwam hij net een positie tekort en kwam op een eenentwintigste plaats over de finish.

Met goede moed begon Strijbos aan de tweede manche maar helaas kwam hij in de beginfase ongelukkig ten val en kwam hij buiten de top dertig uit de eerste ronde. Strijbos probeerde nog zover als mogelijk terug naar voren te komen maar haalde het na een tweede valpartij niet meer tot in de punten en zocht teleurgesteld het rennerskwartier op. Guillod was in de eerste paar ronden goed in de top vijftien te vinden totdat hij een fout maakte en teruggeslagen werd naar een negentiende plaats. Omdat hij door de fout zijn ritme kwijt was, werd het een zwaar tweede deel van de wedstrijd maar toch wist Guillod er met een twintigste plaats één WK punt uit te halen.

In het dagklassement eindigde Strijbos op een vijftiende plaats en Guillod legde beslag op een 22ste plaats. Na vijftien wedstrijden om het wereldkampioenschap MXGP blijft Strijbos op een vijftiende plaats staan en Guillod bezet de 21ste plaats. Over twee weken staat de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op de kalender in het Zwitserse Frauenfeld, de thuiswedstrijd voor Valentin Guillod.

Daguitslag MXGP Lommel:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 35 Pnt

15 Kevin Strijbos 12 Pnt
22 Valentin Guillod 1 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 683 Pnt
2 Antonio Cairoli 647 Pnt
3 Clement Desalle 503 Pnt
4 Tim Gajser 478 Pnt
5 Romain Febvre 468 Pnt

15 Kevin Strijbos 177 Pnt
21 Valentin Guillod 87 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search