Standing Construct KTM opnieuw in de top tien in MXGP

Het Standing Construct KTM team heeft met Kevin Strijbos een volgende top tien plaats weten te scoren in het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie. Na een moeilijke eerste manche waarin Strijbos niet verder kwam dan een negentiende plaats, revancheerde hij zich in de tweede manche en wist als tiende over de finish te komen. Ook Valentin Guillod kwam in beide manches dichtbij de top tien maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een elfde en een dertiende plaats.

Strijbos heeft goede herinneringen aan het circuit van Loket want eerder in zijn carriere wist hij hier verschillende keren de Grand Prix te winnen. Dat hij zich op dit terrein goed thuis voelt, liet hij op zaterdag in de trainingen zien door een nette tiende tijd neer te zetten. Ook Guillod wist er in de tijdtraining een goede tijd uit te persen en sloot af op een twaalfde plaats. In de kwalificatieheat kwam Strijbos goed uit de start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase reed hij op een sterke negende plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij echter een plaats prijsgeven en kwalificeerde zich als tiende. Guillod moest van verder komen. Hij kwam goed uit de start maar maakte een kleine fout en vocht zich tijdens de heat terug van een zeventiende naar een veertiende plaats.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Guillod die van de beide rijders de beste start had genomen en als zesde aan de wedstrijd begon. Na drie plaatsen verloren te hebben in het eerste gedrom wist hij deze positie de eerste ronden vast te houden maar daarna kwamen Romain Febvre en Jeremy Seewer hem voorbij waardoor hij terugviel naar een elfde plaats. In de rest van de manche hield hij netjes stand op deze positie en kwam als elfde over de finish. Kevin Strijbos kon in de beginfase van de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen en zakte daardoor terug van een zestiende naar een 22ste plaats. Strijbos bleef knokken voor wat hij waard was en dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase nog twee plaatsen op wist te schuiven en op een 19de plaats afgevlagd werd.

Strijbos revancheerde zich in de tweede manche. Opnieuw verloor hij in de beginfase een aantal plaatsen maar toen hij het juiste ritme gevonden had, begon hij aan een opmars naar voren. Strijbos bleef pushen tot in de slotfase, wat hem uiteindelijk een verdiende tiende plaats opleverde. Guillod reed een constant wedstrijd en was de hele wedstrijd rond de dertiende plaats te vinden. Netjes rijdend ging hij over het verraderlijke circuit en bracht zijn Standing Construct KTM binnen op een nette dertiende plaats.

In het dagklassement eindigde Guillod op een twaalfde plaats en Strijbos legde beslag op een veertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Strijbos op een vijftiende plaats staan en Guillod is opgeklommen naar een twintigste plaats. Over twee weken staat de thuis Grand Prix van het team op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag MXGP Tsjechië:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 40 Pnt
4 Romain Febvre 32 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt
12 Valentin Guillod 18 Pnt
14 Kevin Strijbos 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 633 Pnt
2 Antonio Cairoli 603 Pnt
3 Clement Desalle 479 Pnt
4 Tim Gajser 450 Pnt
5 Romain Febvre 432 Pnt
15 Kevin Strijbos 165 Pnt
20 Valentin Guillod 86 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search