Kevin Strijbos in de top tien in de Grand Prix van Azie

Kevin Strijbos, van het Standing Construct KTM team, is in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Semarang in de top tien geëindigd. Strijbos finishte op een tiende plaats in de eerste manche en kwam in de tweede manche als vijftiende over de finish. Valentin Guillod, die na een zware valpartij op zaterdag gehavend het weekend verder moest afwerken,  kwam met een elfde plaats in de eerste manche dichtbij een top tien plaats. In de tweede manche kwam de getalenteerde Zwitser niet verder dan een zeventiende plaats waarmee hij veertiende werd in het dagklassement.

Het circuit van Semarang was nieuw op de Grand Prix kalender. Het was een harde baan met veel mooie sprongen maar een erg gladde ondergrond. Tijdens de kwalificaties op zaterdag kreeg Strijbos een tegenslag voor de kiezen. Nadat hij in de kwalificatieheat als veertiende over de finish kwam, net een positie voor Guillod, kreeg hij tien plaatsen straf voor het negeren van de gele vlag. Dit had tot gevolg dat Strijbos op een 23ste plaats werd geklasseerd en dus een slechte startplaats had in de manches op zondag. Guillod schoof door naar een dertiende plaats en was er klaar voor om op zondag op jacht te gaan naar de punten.

In de eerste manche zaten de beide Standing Construct KTM-rijders, beiden startende vanaf de buitenzijde van de eerste bocht door hun minder goede startpositie. bij elkaar na de start. Samen begonnen ze van rond de vijftiende plaats aan een opmars naar voren en reden een sterke inhaalrace. Strijbos wist er een tiende plaats uit te halen en Guillod sloot de eerste manche af op een elfde plaats.

In de tweede manche was het Guillod die van de beide rijders de beste start had genomen en op een vijftiende plaats uit de eerste ronde kwam. Strijbos zat daar op een zeventiende plaats twee posities achter waardoor beide rijders de aanval in moesten zetten. Guillod had veel last van zijn val op zaterdag waardoor hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen prijs moest geven en als zeventiende over de finish kwam. Strijbos daarentegen wist twee plaatsen goed te maken en finishte als vijftiende.

In het dagklassement eindigde Strijbos op een tiende plaats en Guillod legde beslag op een veertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Strijbos na dertien wedstrijden op een vijftiende plaats en Guillod is opgeklommen naar een twintigste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie.

Daguitslag Grand Prix van Indonesie:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Antonio Cairoli 38 Pnt
5 Tommy Searle 28 Pnt
10 Kevin Strijbos 17 Pnt
14 Valentin Guillod 14 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 583 Pnt
2 Antonio Cairoli 559 Pnt
3 Clement Desalle 447 Pnt
4 Tim Gajser 410 Pnt
5 Romain Febvre 400 Pnt
15 Kevin Strijbos 152 Pnt
20 Valentin Guillod 68 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search