Standing Construct KTM Team pakt top tien plaats in MXGP in Frankrijk

Het Standing Construct KTM team heeft in het Franse St. Jean d’Angely een mooie tiende plaats behaald.

De pas net teruggekeerde Valentin Guillod reed een ijzersterke eerste manche in de Franse Grand Prix in St. Jean d’Angely en wist uiteindelijk op een tiende plaats over de finish te komen.

Het technische, heuvelachtige parcours van St. Jean d’Angely vormde het decor voor de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Op zaterdag waren de omstandigheden perfect en konden de rijders op een prachtig circuit strijden voor een goede startpositie voor de manches op zondag. In de kwalificatieheat dook Valentin Guillod in de kopgroep de eerste bocht in. In de beginfase reed hij net buiten de top vijf maar omdat het tempo gezien zijn trainingsuren nog wat aan de hoge kant was, blies hij zichzelf op waardoor hij het tempo na een aantal ronden moest laten zakken. Guillod reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit en finishte als achttiende. Kevin Strijbos reed een sterke inhaalrace. Hij kwam buiten de top twintig uit de start maar had al snel een goed ritme in handen en knokte zich gedurende de wedstrijd terug naar een dertiende plaats.

Op zondag waren de omstandigheden heel anders dan op zaterdag. Door hevige onweersbuien op zaterdagavond lag het circuit er modderig bij waardoor er al snel diepe sporen ontstonden. In de eerste manche was het opnieuw Guillod die een hele goede start wist te pakken en als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. Ditmaal bouwde hij zijn wedstrijd rustiger op en dit pakte goed uit. Hij moest begrijpelijk gezien zijn lange afwezigheid een aantal plaatsen prijsgeven maar hield uiteindelijk goed stand op een tiende plaats. Strijbos startte net buiten de top tien maar had het in de beginfase moeilijk om in het juiste ritme te komen en viel daardoor terug naar een vijftiende positie. Hij herstelde zich geleidelijk aan gedurende de wedstrijd en ging in de strijd aan om de dertiende plaats. Na stuivertje wisselen met Max Nagl verloor Kevin dit duel en finishte als veertiende.

In de tweede manche was Strijbos de hele manche net buiten de top vijftien te vinden. Hij ging de strijd aan met de concurrentie en wist in de slotfase nog een plaats winst te boeken om uiteindelijk als vijftiende afgevlagd te worden. Guillod kwam in deze wedstrijd andermaal goed uit de start maar door een oponthoud met de gevallen Clement Desalle en Alessandro Lupino moest hij na de eerste ronde buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Omdat zijn goede resultaat van in de eerste manche hem veel kracht had gekost, kon hij in de tweede manche niet meer doen dan een bekeken wedstrijd rijden. Dit ging hem goed af en hij wist er met een negentiende plaats nog twee WK punten uit te slepen.

In het dagklassement eindigde Kevin Strijbos op een twaalfde plaats en Valentin Guillod legde beslag op een veertiende positie. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Strijbos na tien wedstrijden op een zestiende plaats en Guillod is opgeklommen naar een vijfentwintigste positie.

Aankomend weekend staat de elfde ronde van het kampioenschap op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search