Guillod maakt sterke terugkeer, Strijbos pakt punten in Britse Grand Prix

Het Standing Construct KTM team was het afgelopen weekend tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin eindelijk weer compleet.

Valentin Guillod maakte na zijn zware beenblessure, opgelopen in het voorseizoen, zijn terugkeer in de competitie en deed dit beter dan verwacht.

Kevin Strijbos zette zijn stijgende lijn verder op het snelle circuit van Matterley Basin en pakte 13 punten.

Het circuit van Matterley Basin lag er fantastisch geprepareerd bij. Mede door de goede weersomstandigheden hield het circuit zich goed gedurende het weekend waardoor de rijders tot het maximale konden gaan. Op zaterdag kwalificeerden Strijbos en Guillod, die bij zijn allereerste start sinds 8 maanden meteen als vierde uit de start kwam, zich als vijftiende en zestiende.

Gezien het feit dat Guillod nog maar weinig trainingsuren in de benen heeft, reed hij een dijk van een eerste manche. Hij startte in de top vijftien en wist zich hier de hele manche goed te handhaven, wat hem een mooie veertiende plaats opleverde.

Strijbos moest na een moeilijke eerste ronde van buiten de top twintig terug naar voren komen.

Op het snelle circuit lag het tempo hoog en dit maakte het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Toch knokte Strijbos door en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken om uiteindelijk als zestiende over de finish te komen.

In de tweede manche kwam Strijbos goed uit de start maar werd in de eerste bochten naar buiten geduwd. Ook Guillod kwam goed van achter het starthekken weg. Strijbos had al snel een goed ritme in handen en begon de aanval in te zetten op de rijders voor hem. Gedurende de wedstrijd wist hij plaatsen winst te boeken en na een sterk eindschot kwam hij als dertiende binnen. Guillod reed een constante wedstrijd, ondanks dat hij het fysiek vanwege zijn lange afwezigheid zeer zwaar had, en was eigenlijk de hele wedstrijd net buiten de top vijftien te vinden, wat hem een zestiende plaats opleverde.

In het dagklassement eindigde Strijbos op een veertiende plaats en Guillod legde beslag op een zestiende plaats. Na de wedstrijd in Engeland bezet Strijbos de zestiende plaats in de tussenstand en Guillod komt het klassement binnen op een 27ste positie. Aankomend weekend is het tijd voor ronde tien van het kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Romain Febvre 36 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Tim Gajser 36 Pnt
14 Kevin Strijbos 13 Pnt
16 Valentin Guillod 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 436 Pnt
2 Antonio Cairoli 382 Pnt
3 Clement Desalle 314 Pnt
4 Romain Febvre 291 Pnt
5 Gautier Paulin 267 Pnt
16 Kevin Strijbos 94 Pnt
27 Valentin Guillod 12 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search