Moeilijke Duitse Grand Prix voor Kevin Strijbos

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team is in de tweede manche van de Duitse Grand Prix in Teutschenthal in de top vijftien geeindigd.

Strijbos kwam in beide manches matig uit de start en moest een inhaalrace rijden.

In de eerste manche was hij aan een goede opmars bezig tot een steen de benzineslangkoppeling beschadigde en hij de wedstrijd moest verlaten.

In de tweede manche kwam hij na een moeilijke eerste ronde van buiten de top twintig terug naar een vijftiende plaats.

Het circuit van Teutschenthal lag er tijdens de trainingen op zaterdag verraderlijk bij.

Kevin voelde zich goed thuis in deze omstandigheden en wist in de tijdtraining een goede elfde tijd neer te zetten.

Ook in de kwalificatieheat liet hij zien dat hij de stijgende lijn te pakken heeft en wist zich als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijd.

Helaas kende hij op zondag tegenslag. In de eerste manche kwam Kevin matig uit de start en moest aan een opmars gaan beginnen.

In de beginfase wist hij zich al op te werken naar een zeventiende plaats maar helaas werd zijn opmars onderbroken door de impact van een steen op de koppeling van de benzineslang waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Een soortgelijke start alsook een moeilijke eerste ronde zorgde ervoor dat Strijbos ook in de tweede manche een inhaalrace moest rijden.

Buiten de top twintig begon hij na de beginfase aan de wedstrijd maar ondanks dat het moeilijk is om in te halen op dit snelle circuit slaagde Strijbos er toch in om plaatsen te vinden waar hij rijders voorbij kon steken.

Al snel kreeg hij de zestiende plaats in handen en wist in het midden van de wedstrijd door te stoten naar een vijftiende plaats. Alles werd op alles gezet om ook de veertiende man nog te passeren maar helaas lukte dit niet waardoor hij als vijftiende over de finish kwam.

Omdat Kevin in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een negentiende plaats.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na de wedstrijd in Duitsland op een zestiende plaats.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het mooie circuit van Matterley Basin in Engeland.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search