Kevin Strijbos bouwt verder aan wedstrijdritme in MXGP Letland

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team bouwt aan zijn vorm. Door de vervelende elleboogblessure heeft hij de laatste weken maar weinig met de motor kunnen trainen maar toch wist hij in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums 10 punten te pakken.

Het zanderige circuit van Kegums was dit jaar harder dan normaal. Daarbij kwam ook dat de baan dit jaar in tegengestelde richting werd verreden. In de trainingen op zaterdag zocht Kevin naar de juiste lijnen die in de kwalificatieheat van pas konden komen. Het circuit was nog bijzonder snel waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Kevin zette in de tijdtraining een zeventiende tijd op de klokken, kwam vervolgens in de kwalificatieheat goed weg bij de start maar werd omwille van zijn startpositie helemaal naar buiten geduwd. De hele manche vocht hij verschillende duels uit net buiten de top twintig en finishte op een vierentwintigste plaats.

Ook in beide manches op zondag kwam Kevin vanwege zijn startplek aan de buitenkant niet goed uit de start waardoor hij in zowel de eerste als de tweede manche een inhaalrace moest rijden. In de eerste manche was het circuit vele malen sneller dan in de tweede manche waardoor het voor Kevin moeilijker was om plaatsen winst te boeken. Toch vocht hij voor wat hij waard was en wist als achttiende over de finish te komen. Op het zwaarder geworden circuit kwam Kevin in de tweede manche beter uit de voeten en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Dit zorgde ervoor dat hij op een goede veertiende plaats over de finish kwam en zeven WK punten wist te scoren.

Met een 18-14 eindigde Strijbos op een zestiende plaats in het dagklassement en bezet na zeven wedstrijden de zeventiende plaats in de tussenstand. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag MXGP Letland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Clement Desalle 32 Pnt
5 Tim Gajser 30 Pnt
16 Kevin Strijbos 10 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 336 Pnt
2 Antonio Cairoli 307 Pnt
3 Clement Desalle 244 Pnt
4 Romain Febvre 223 Pnt
5 Gautier Paulin 218 Pnt
17 Kevin Strijbos 75 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search