Kevin Strijbos verbijt de pijn in Grand Prix van Rusland

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Orlyonok, Rusland getracht om ondanks de pijn toch het beste van zichzelf te geven.

In verband met zijn gescheurde pees in zijn elleboog heeft Strijbos twee weken gedwongen rust moeten houden. In die periode heeft hij een behandeling met bloedplaatjes gehad maar omdat eind vorige week de pijn te erg was om te rijden, hebben ze zijn elleboog geïnfiltreerd waar hij enorm veel hinder van ondervond.

Op de kwalificatiedag probeerde hij zijn elleboog zoveel mogelijk te ontzien. Het was duidelijk dat de pijn aan zijn elleboog en het tekort aan trainingsuren hem parten speelden. Ondanks dit deed Strijbos wat hij kon. Dit resulteerde in een twintigste plaats in de kwalificatieheat, wetende dat er op dinsdag nog twee loodzware manches op het programma stonden.

Toch deed Strijbos het boven verwachting goed in de eerste manche. Hij startte net binnen de top twintig en begon aan een opmars naar voren. Tijdens de wedstrijd had hij een mooi gevecht met Max Anstie en wist deze in zijn voordeel te beslissen, om op een goede veertiende plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was beter en net buiten de top vijftien kwam hij uit de eerste ronde. Lang hield hij stand op een zeventiende plaats maar al snel werd duidelijk dat de pijn in zijn elleboog hem op begon te breken. Strijbos verbeet de pijn en was vastbesloten om de finish te gaan. Zijn wilskracht leverde hem een negentiende plaats op en twee welverdiende WK punten.

Strijbos heeft nu anderhalve week om zijn blessure de nodige rust te geven voordat de volgende Grand Prix op het programma staat in het Letse Kegums. Hier arriveert hij op een zestiende plaats in de tussenstand en zal er daar alles aan doen om deze positie te verbeteren.

Daguitsland Grand Prix Rusland:
1 Clement Desalle 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Tim Gajser 34 Pnt
17 Kevin Strijbos 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 286 Pnt
2 Antonio Cairoli 263 Pnt
3 Clement Desalle 212 Pnt
4 Romain Febvre 203 Pnt
5 Gautier Paulin 180 Pnt
16 Kevin Strijbos 65 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search