Kevin Strijbos verbijt de pijn in Portugal en knokt zich in de punten

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft negen punten meegenomen vanuit Portugal.

Kevin kwam allesbehalve fit aan de start. Door een scheurtje in de pees van zijn elleboog had hij enorm veel pijn en probeerde hij er het beste van te maken op het technische circuit van Agueda.

Door de vele regenval de dagen voorafgaande aan het evenement ontstonden er al snel verraderlijke sporen in het circuit. De organisatie had er alles aan gedaan om het circuit goed berijdbaar te maken en hier waren ze perfect in geslaagd. Ondanks zijn blessure wist Kevin zaterdag met een zestiende plaats een redelijke startpositie te bewerkstelligen voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kende Kevin een goede start maar raakte hij ingesloten aan de buitenkant waardoor hij van buiten de top vijfentwintig aan zijn wedstrijd moest beginnen. Daarna wist hij in de beginfase plaatsen goed te maken maar door de hevige pijn was het niet te doen om verder te rijden. Hierdoor besloot hij van de wedstrijd vroegtijdig te verlaten.

Opgeven wilde Strijbos niet en daarom kreeg hij tussen de wedstrijden door hele zware pijnstillers en begon zich klaar te maken voor de tweede manche. De pijn was iets beter te verdragen en dit zorgde ervoor dat hij na een goede start als twaalfde over de finish kwam.

In de tussenstand voor het wereldkampioenschap staat Kevin na vijf wedstrijden op de zestiende plaats.

De zesde wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap MXGP staat gepland op 1 mei in Rusland. Deze korte rustperiode geeft Kevin de kans om zijn elleboog te laten herstellen en om daarna zo goed mogelijk weer aan de start te verschijnen.

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
18 Kevin Strijbos 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 241 Pnt
2 Antonio Cairoli 225 Pnt
3 Romain Febvre 169 Pnt
4 Clement Desalle 165 Pnt
5 Gautier Paulin 147 Pnt
16 Kevin Strijbos 56 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search