Standing Construct KTM kent moeilijke MXGP van Trentino

Kevin Strijbos van Standing Construct KTM is op het circuit van Pietramurata desondanks een slechte startpositie in de top 15 geëindigd.

Een probleem in de kwalificatie op zaterdag creëerde een moeilijke zondag.

Na een achttiende plaats in de eerste manche ging het in de tweede manche beter toen hij als veertiende over de finish wist te komen.

Het Standing Construct KTM team reisde zonder de nog altijd geblesseerde Valentin Guillod af naar het Italiaanse Pietramurata, een prachtig klassiek circuit, gelegen op een schilderachtige locatie slechts twee uur van Milaan.

33000 fans kwamen af op de vierde wedstrijd meetellende voor het FIM wereldkampioenschap motocross, wat zorgde voor een sensationele sfeer.

Kevin begon moeizaam aan het weekend nadat hij al vroeg in de kwalificatierace op zaterdag de wedstrijd moest verlaten. Gemotiveerd kwam hij op zondag aan de start van de wedstrijd, maar gezien zijn slechte startpositie was het moeilijk om een goede start te pakken.

Dit merkte Strijbos onmiddellijk in de eerste manche want pas op een vierentwintigste plaats kwam hij uit de start. Een stabiele race met enkele mooie gevechten bracht hem uiteindelijk een achttiende plaats.

In de tweede manche kende Kevin terug helemaal van de buitenkant een iets betere start waarna hij als negentiende uit de eerste bocht kwam. Meteen in de eerste ronde wist hij door te schuiven naar de zestiende plaats waarna hij zich op het eind van de manche nog twee plaatsen naar voren wist te knokken naar een veertiende plaats.

Met de veertiende plaats algemeen in Trentino schuift Strijbos in de tussenstand van het WK door naar de vijftiende plaats.

Volgende week staat voor het Standing Construct KTM team de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma.

Deze wedstrijd wordt verreden op het circuit van Agueda in Portugal.

MXGP Trentino
1 Jeffrey Herlings ​​50 pnt
2 Clement Desalle ​​42 pnt
3 Antonio Cairoli ​​40 pnt
4 Romain Febvre ​​34 pnt
5 Glenn Coldenhoff ​​32 pnt
14 Kevin Strijbos ​​10 pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search