Kevin Strijbos vecht zich naar vijftien WK punten in Grand Prix van Spanje

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse RedSand vijftien WK punten gescoord.

Strijbos moest in beide manches na een slechte start terug naar voren komen en wist er een veertiende en een dertiende plaats uit te halen.

Het circuit van RedSand lag er prachtig geprepareerd bij. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat hier een Grand Prix verreden werd. Alles was daarom in het werk gesteld om er een prachtige eerste editie van te maken. Dat het met de snelheid van Kevin goed zit liet hij in de tijdtraining zien door een tiende tijd op de klokken te zetten. Een slechte start in de kwalificatieheat waarbij hij in aanraking kwam met een andere rijder zorgde er echter voor dat hij veel werk te doen had en pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde kwam. Strijbos vocht de hele wedstrijd mooie duels uit en wisselde verschillende keren van positie. Na een zwaar bevochten wedstrijd passeerde hij de finishvlag op een zestiende plaats en hoopte op meer in de manches op zondag.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Strijbos niet lekker weg bij de start en had veel werk aan de winkel om terug naar voren te komen. Ook in de eerste rondes liep het nog niet lekker maar daarna kwam Strijbos in zijn ritme en begon goede rondetijden op de klokken te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij verschillende rijders wist te passeren en op een veertiende en een dertiende plaats over de finish wist te komen en vijftien WK punten pakte.

In het dagklassement eindigde Kevin op een dertiende plaats en na drie wedstrijden om het wereldkampioenschap bezet hij de vijftiende plaats.

Over twee weken staat de volgende Grand Prix gepland op het circuit van Arco di Trento in Italie. Als voorbereiding op deze wedstrijd zal Kevin eerst op tweede Paasdag deelnemen aan de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek evenals de dag ervoor aan een Internationale wedstrijd in het Belgische Mons.

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt|}
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Clement Desalle 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Gautier Paulin 34 Pnt
13 Kevin Strijbos 15 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 141 Pnt
2 Jeffrey Herlings 141 Pnt
3 Clement Desalle 103 Pnt
4 Romain Febvre 101 Pnt
5 Gautier Paulin 98 Pnt
15 Kevin Strijbos 37 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search