Kevin Strijbos scoort top tien plaats in MXGP Valkenswaard

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft zijn eerste top tien plaats van dit seizoen binnen.

Tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Valkenswaard kwam Strijbos na een veertiende plaats in de eerste manche op een tiende plaats binnen in de tweede manche en werd hiermee elfde in de daguitslag.

Het was snijdend koud in Valkenswaard en door de afwisseling van regen en sneeuw lag het circuit er op zaterdag verraderlijk bij. De trainingen werden benut om de juiste afstelling te vinden zodat hij in de kwalificatieheat voor een goede startplaats kon gaan strijden.

Strijbos kwam sterk voor de dag in de heat maar kon in het strijdende groepje net niet het verschil maken om de top tien binnen te komen en finishte als twaalfde.

Op zondag lag het circuit er beter bij voor de manches. Kevin was er klaar voor om er tegenaan te gaan en bereidde zich met vertrouwen voor. Echter de eerste manche begon met een tegenslag want in de beginfase werd hij eerst opgehouden bij een valpartij in de start en kwam hij een ronde later nogmaals ten val waardoor hij helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen.

Strijbos liet zien dat het met zijn vorm steeds beter wordt, en wist de ene na de andere rijder te passeren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloont met een veertiende plaats op de finish, komende vanaf een 35ste plaats.

De start van de tweede manche was goed en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een tiende plaats voorbij start/finish.

In het heetst van de strijd viel Strijbos in de beginfase even terug naar een elfde plaats maar door een strak tempo te blijven rijden, wist hij in het tweede deel van de wedstrijd Armanis Jasikonis te passeren en kwam op een goede tiende plaats over de finish.

Met een 14-10 in de manches eindigde Kevin op een elfde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een veertiende plaats.

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van RedSand in Spanje.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
11 Kevin Strijbos 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 97 Pnt
2 Antonio Cairoli 91 Pnt
3 Clement Desalle 67 Pnt
4 Romain Febvre 65 Pnt
5 Gautier Paulin 64 Pnt
14 Kevin Strijbos 22 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search