Kevin Strijbos pakt desondanks moeilijke GP eerste WK punten in Argentinië

Kevin Strijbos van het Standing Construct KTM team heeft zijn eerste WK punten van dit seizoen beet.

In de eerste wedstrijd in het Argentijnse Neuquen pakte Strijbos met een zeventiende plaats in de eerste manche vier punten.

Door de complexe sleutelbeenbreuk die Strijbos in de aanloop op het seizoen heeft opgelopen, verliep de voorbereiding uiterst moeizaam. Ondanks het tekort aan trainingsuren was Strijbos en het team vastbesloten om toch in Argentinie van start te gaan om zo wedstrijdritme op te bouwen.

Kevin opende op zaterdag verrassend door in de trainingen tijden net buiten de top tien neer te zetten en zich als dertiende te kwalificeren voor de wedstrijd. De eerste manche kwam de Belgische rijder rond de 10e plaats uit de start. In de eerste helft van de wedstrijd kon hij het ritme goed aan maar vanwege het gebrek aan rij-uren zakte hij nadien terug tot een zeventiende plaats.

Bij de start van de tweede manche ging hij knap als tweede de eerste bocht in. Het hoge tempo brak hem echter al snel op waardoor hij niet meer kon doen dan het rustig aan te doen en de wedstrijd zonder grote risico’s te nemen uit rijden. Gedurende de wedstrijd moest hij dan ook verschillende plaatsen prijsgeven en strandde uiteindelijk net buiten de punten op een 21ste plaats.

In het dagklassement eindigde Strijbos op een 21ste plaats en dit is tevens de positie die hij bezet in het wereldkampioenschap. Over twee weken staat de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op de kalender maar voor het zover is zal Kevin eerst aanstaande zondag deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag MXGP Argentinie:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Antonio Cairoli 47 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt
5 Romain Febvre 34 Pnt
21 Kevin Strijbos 4 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search